Poslanci mesta schválili primátorovi plat 2390 eur

27.01.2011 Celý región

Vranov nad Topľou 27. januára (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) vo Vranove nad Topľou schválili dnes primátorovi mesta Jánovi Raganovi (nezávislý) plat 2390 eur.
Prvý muž vranovskej samosprávy tak splní jeden zo svojich predvolebných sľubov. Podľa zákona o platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest bude poberať v prepočte podľa príslušného koeficienta základný plat.
\"Týmto platom chcem samozrejme do určitej miery šetriť mestské výdavky a zároveň tým deklarujem, že som začínajúci primátor. Ešte som nič neurobil, preto nechcem požadovať navýšenie platu, napriek tomu, že primátori okolitých miest majú ten plat možno o tretinu vyšší, \" povedal pre novinárov Ragan.
Primátor mesta, ktorý zároveň vykonáva funkciu podpredsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), informoval, že v rámci postu na vyššom územnom celku dôjde v blízkej dobe k určitým zmenám.
\"Čo sa týka môjho pôsobenia na PSK, toto bude predmetom riešenia na ďalšom zastupiteľstve, ktoré bude vo februári, \" informoval. Ako dodal, svoju pracovnú pozíciu bude následne vykonávať pravdepodobne na polovičný úväzok, \"ale predtým musí dôjsť v tejto veci samozrejme k politickej zhode a zhode v zastupiteľstve\". Podľa jeho slov poberal doteraz na vyššom územnom celku plat asi na úrovni 2100 eur.
Mestskí poslanci dnes primátorovi zároveň schválili náhradu vreckového pri zahraničných pracovných cestách vo výške 40 percent stravného podľa zákona číslo 283/2002 o cestovných náhradách. Magistrát bude na základe rozhodnutia poslaneckého zboru uhrádzať primátorovi s účinnosťou od 1. januára tohto roka aj príspevok na doplnkové dôchodkové sporenie.
 

Vyberte región